Rautaranta automatisoitu ulkoliikuntasali rakentui Digiovi–Ajax -integraatiolle

Rautaranta automatisoitu ulkoliikuntasali rakentui Digiovi–Ajax -integraatiolle

29 marraskuun, 2022

Rautaranta on ainut täysin automaattinen vuoden ympäri auki oleva ulkokuntosali Suomessa. Hankkeen organisoijalla toimitusjohtaja Juha Kupiaisella oli alussa vankka visio ulkokuntosalin tulevaisuudesta. Näkemyksen toteuttamiseksi Rautaranta etsi kotimaisia alan toimijoita ja totesi IDcontrolin Digiovi-kulunvalvontaratkaisun parhaaksi vaihtoehdoksi. Toimivan konseptin löydyttyä uusia kohteita on suunniteltu jo Suomen rajojen ulkopuolellekin.

–Halusimme rakentaa kokonaisvaltaisen turva- ja kulunvalvontaratkaisun uniikille ulkokuntosalikonseptillemme. Idea oli tehdä samankaltainen toteutus kuin esimerkiksi aidatuilla rakennustyömailla, joissa on pyöröportti ja siihen yhdistetty kulunvalvontajärjestelmä. Vastaavan ratkaisun rakentamiseen tarvitsimme järjestelmän ja laitteet, joilla pystyimme toteuttamaan joustavan käyttökokemuksen sekä ensiluokkaisen turvallisuuden asiakkaillemme, Kupiainen kertoo.

IDcontrolin asiantuntemus sekä ainutlaatuinen integraatio Ajax-murtohälytinjärjestelmään ratkaisivat kumppanivalinnan. IDcontrolin toimittaman Digiovi-kulunvalvontaratkaisun avulla Rautaranta ulkokuntosali pystyykin seuraamaan salilla kävijöiden kulkemista sekä tarjoamaan joustavaa palvelua.

–Päädyimme Digiovi-ratkaisuun tehtyämme markkinaselvityksen Suomessa toimivista alan yrityksistä. IDcontrolilla vaikutti olevan myyntifunktiosta ja myyntiprosessista paras käsitys, sekä tuote- ja palvelukokonaisuus oli vakuuttavin kaikista arvioitavista. Monen tarjoajan kulunvalvonta oli vanhanaikaisen tuntuinen, Digiovi vaikutti modernimmalta, Kupiainen sanoo.

IDcontrolin Digiovi auttoi kehittämään palvelukonseptia eteenpäin

Digiovi on ainoa kulunvalvonnan järjestelmä, joka on integroituna Ajax Systemsin rikosilmoitusjärjestelmään. Rautaranta ulkokuntosali on ensimmäinen kohde, jossa uutta teknologiaa hyödynnetään.

–Olemme erittäin tyytyväisiä Ajax-rikosilmoittimen yhteispeliin Digiovi-kulunvalvonnan kanssa. Oli aivan mahtavaa, että IDcontrol pienempänä toimijana pystyi yhdessä Securitaksen kanssa toimittamaan koko paketin. Kaikki tekniset haasteet ratkottiin nopeasti ja tuki oli erittäin osaava ja asiantunteva, Kupiainen kertoo.

–Kohde ei ollut helpoimmasta päästä, koska kaikki mahdolliset käyttötilanteet piti ottaa huomioon, jotta kokonaisuus voisi toimia myös ilman henkilökuntaa. Tämän uuden toteutuksen myötä olemmekin onnistuneet kehittämään palvelukonseptiamme, Kupiainen jatkaa.

Lopputuloksena Suomen ensimmäinen täysin automaattinen ulkokuntosali 

–IDcontrol, Ajax ja Securitas -kombinaation avulla pystymme varmistamaan, että Rautaranta on turvallinen ja luotettava. Toiminnan automatisoinnin myötä onkin äärimmäisen tärkeää, että pääsynhallinta toimii. PIN-koodilukijalla toimiva kulku on osoittautunut luotettavaksi ratkaisuksi, Kupiainen sanoo.

–Asiakkaille muutos toki oli merkittävä. Automatisoinnin myötä kassan aukioloa rajoitettiin, minkä seurauksena salilla kävijöiltä vaaditaan enemmän itsenäisyyttä. Teimme hiljattain asiakastyytyväisyyskyselyn, ja muutoksista huolimatta asiakkaat ovat olleet pääsääntöisesti erittäin tyytyväisiä. Uusi järjestelmä ja toimintamenetelmä ei heikentänyt käyttäjäkokemusta, vaan asiakkaat ovat nyt tottuneet käyttämään pääsykoodeja ja tunnisteita. Prosessin muutos oli kaikin puolin onnistunut. Siitä huolimatta pyrimme jatkuvasti parantamaan asiakaskokemusta, Kupiainen päättää.