Michael Hyglid Toxverd (Ajax): Design ja helppokäyttöisyys valtteina turvateknologian kasvussa

01 huhtikuun, 2022

Ajax Systems on erittäin nopeasti kasvava turvajärjestelmätalo. Ajaxin Pohjoismaiden myyntijohtaja Michael Hyglid Toxverd vieraili IDcontrolin ja One-Pron järjestämillä minimessuilla maaliskuussa ja kertoi meille uusimpia kuulumisia ja näkemyksiä markkinoilta.

Viimeksi kuluneiden vuosien ajan Ajax Systems on kasvanut joka vuosi satoja prosentteja ottaen näin haltuun markkinaa, joka kokonaisuudessaan kasvaa varsin maltillisesti. Esimerkiksi viime vuonna Ajaxin sovelluksella tuli miljoona käyttäjää täyteen ja toisen miljoonan odotetaan täyttyvän ennen tämän vuoden loppua. Mikä on ollut kasvun taustalla?

–Kaiken pohjana on toimintafilosofiamme: korkealuokkainen design ja käyttäjäkokemukseen panostaminen. Näiden avulla olemme onnistuneet vakuuttamaan paitsi loppuasiakkaamme myös partnerimme, Michael Hyglid Toxverd kertoo.

Entä Pohjoismaat ja Suomi, onko täällä esimerkiksi markkinassa tai yhteiskunnallisessa ilmapiirissä tapahtunut muutoksia, joiden vuoksi teknologialla on kysyntää?

Michael Hyglid Toxverd ja Markku Raitanen
Markku Raitanen (IDcontrol, vasemmalla), Michael Hyglid Toxverd (Ajax, oikealla) IDcontrolin and One-Pron järjestämässä turvallisuusalan Minimessut-tapahtumassa maaliskuussa 2022.

–Yhteiskunnallisista muutoksista voidaan sanoa, että esimerkiksi kotien tai omaisuuden suojaaminen on aina yhteiskunnasta riippumatta tärkeää ihmisille, mutta Pohjoismaiden tai Suomen tapauksessa tässä ei ole juurikaan muutosta tapahtunut. Sen sijaan esimerkiksi paloturvallisuusmääräysten muutos ja yleensäkin taloautomaation kehittyminen on luonut uudenlaista tarvetta meidän järjestelmämme kaltaiselle tuotteelle, jossa yhdistyvät murtoturvallisuuden lisäksi esimerkiksi paloturvallisuus ja muut rakennuksen toimintaan liittyvät puolet. Helppokäyttöinen, kokonaisvaltainen turvajärjestelmä on tällä hetkellä houkutteleva vaihtoehto markkinassa, Michael Hyglid Toxverd sanoo.

Toimintafilosofia yhdistää IDcontrolia ja Ajaxia

Ajax Systems on tehnyt lukuisia integraatioita järjestelmäänsä erilaisten toimijoiden kanssa. Ajax haluaa tarjota asiakkailleen laajan yhteentoimivuuden korkealuokkaisten kumppanijärjestelmien kanssa ja kulunvalvonnan toiminnallisuuksia on toivottu usein mukaan Ajaxin kokonaisuuteen. Kotimainen IDcontrol on vastannut tähän tarpeeseen erinomaisesti, ja yhteistyö Ajaxin kanssa on ollut luontevaa heti alusta lähtien.

–Tuotteemme täydentävät toisiaan saumattomasti, yhdessä pystymme tarjoamaan kiinteistöille huomattavasti laajemman palvelupaketin. Meitä yhdistävät myös toimintafilosofia, pilviteknologia, design ja intuitiivisuus, jotka ovat molemmissa järjestelmissä kantavina voimina. Lisäksi IDcontrolilla on markkinoilla hyvä kontaktipinta avainasiakkaisiin, joten yhteistyömme on hyvin luontevaa. Olemme laajentamassa yhteistyötä myös muihin maihin, Michael Hyglid Toxverd kertoo.

–Ajaxin laadukkaat tuotteet sopivat meidän tarjoomaamme erinomaisesti, yhdessä voimme tarjota asiakkaille erittäin laadukkaan kokonaispaketin markkinoiden parasta turvatekniikkaa. Esimerkiksi liikekiinteistöissä tarjoamme erittäin kattavan ratkaisun turvallisuuteen ja kulunvalvontaan – kaikki vieläpä pilvipalveluna, sanoo IDcontrolin toimitusjohtaja Markku Raitanen.

Lue lisää Ajax-tuotteista ja IDcontrolin Digiovi-kulunvalvonnasta.