Turvakulkujen tarve kasvaa, IDcontrol ja Alluser Industrie tuovat yhteistyössä parhaat ratkaisut asiakkaille

29 kesäkuun, 2020

Italialainen Alluser Industrie on markkinoiden ainut sertifioitu korkean turvallisuuden turvasulku. IDcontrol edustaa Alluserin turvasulkuja Suomessa ja on integroinut omat ratkaisunsa toimimaan yhteen Alluserin tuotteiden kanssa.

Keskustelimme Alluserin toimitusjohtaja Massimo Naisin kanssa turvakulkujen yleisestä markkinatilanteesta ja Alluserin yhteistyöstä IDcontrolin kanssa.

–Miltä turvakulkujen yleinen markkinatilanne näyttää?
Massimo Nais: Tällä hetkellä Euroopassa, ja muuallakin maailmassa, on selvästi kasvava kysyntä turvakuluille. Turvallisuustilanteen heikkeneminen, rikollisuus ja terrorismi vaikuttavat osaltaan kehitykseen, mutta on myös muita tekijöitä, kuten ympäristökysymykset, kaupungistuminen ja lainsäädännön muutokset vaikuttavat ilmiöön. Markkinatilanne näyttää siis hyvältä, kysyntää on paljon aiempaa enemmän.

–Kyse ei siis ole pelkästä turvallisuuden heikkenemisen kaltaisista negatiivisista ilmiöistä?
Massimo Nais: Ei todellakaan! Esimerkiksi ympäristötietoisuus ja pyrkimys rakennusten energiatehokkuuteen ovat merkittäviä vaikuttimia muutoksen taustalla. Rakennuksissa esimerkiksi lämmitys ja ilmanvaihto on sopeutettava sisällä olevan henkilömäärän tarpeisiin. Vain tietämällä varmasti kuka rakennuksessa on, voidaan esimerkiksi näitä taloteknisiä järjestelmiä automatisoida vähentämään ilmastointia rakennuksen tai kerroksen ollessa tyhjillään. Tässä tunnistamisella ja kulunvalvonnalla on keskeinen rooli. Voidaankin sanoa, että pyrkimys energiatehokkuuteen on luonut aivan uudenlaista nostetta turvakulkemisen markkinaan.

–Miten Alluserin turvakulut erottuvat markkinoiden muista ratkaisuista?
Massimo Nais: Suurin erottava tekijä on, että olemme markkinoiden ainut ratkaisu, jolla on sertifikaatti. Tämä tarkoittaa, että turvakulkumme täyttää korkeimman turvaluokan viranomaisvaatimukset ja on siten käytettävissä esimerkiksi merkittäviin julkisiin kohteisiin, kuten ministeriöihin.

–Miten luonnehtisit yhteistyötänne IDcontrolin kanssa?
Massimo Nais: IDcontrol on meille juuri oikeanlainen kumppani: innovatiivinen ja markkinan hyvin tunteva asiantuntijaorganisaatio, joka haluaa rakentaa asiakkailleen laadukkaita kokonaisuuksia. Edistykselliset tuotteemme pääsevät parhaiten oikeuksiinsa juuri osaavien kumppanien kautta. Yhteistyö IDcontrolin kanssa on ollut sujuvaa ja tulimme esimerkiksi mielellämme vierailemaan viime lokakuussa messuille Suomeen heidän osastolleen.