Suomen vahvuutena turvallisuuskulttuuri ja teknologia Pohjoismaiden markkinoilla – IDcontrol ja STid yhteistyössä

17 huhtikuun, 2020

STid on johtava etäluettavan turvateknologian valmistaja. STid on erikoistunut toimittamaan korkean turvallisuuden ratkaisuja globaalisti laajan 500 kumppanin yhteistyöverkostonsa kautta. STid tunnetaan erityisesti RFID-tunnistusteknologian edelläkävijänä.

STid:n Pohjoismaiden myyntijohtaja Robert Jansson vieraili IDcontrolin messuosastolla lokakuun FinnSec-messuilla. Keskustelimme hänen kanssaan turvallisuusmarkkinan yleisestä tilanteesta Suomessa ja Pohjoismaissa sekä yhteistyöstä IDcontrolin kanssa.

K: Millainen markkinatilanne on turvallisuustuotteilla Pohjoismaissa yleisesti tällä hetkellä?
Jansson: Hyvin erilainen. Voidaan sanoa, että eri maiden markkinat ja tilanteet niillä vaihtelevat suuresti tällä hetkellä. Sekä kysyntä että tarjonta ovat painottuneita eri tavoin. Voisi jopa sanoa, että markkinoilla on nähtävissä selviä kansallisia vahvuuksia.

K: Missä suomalaiset ovat vahvoilla?
Jansson: Suomessa vahvuutena on ehdottomasti teidän hyvin kehittynyt turvallisuuskulttuuri ja teknologinen osaaminen. Esimerkiksi IDcontrolin kaltaista vahvaa teknologian kehittäjää ei ole toista Pohjoismaiden markkinoilla.

K: Millä tavoin IDcontrolin teknologinen vahvuus näkyy?
Jansson: IDcontrol on jo vuosia ollut aktiivinen kumppanimme. He ovat erittäin aktiivisesti kehittäneet uudenlaisia ratkaisuja ja käyttökohteita tuotteillemme. Heidän vahvuutenaan on joustavuus ja kyky sovittaa teknologia toimimaan loppuasiakkaan tarpeeseen. Meille STid:llä tämä on erityisen tärkeää, koska haluamme tarjota parasta turvallisuutta kaikille asiakkaillemme.

K: Miten tunnistamisen merkitys tulevaisuudessa muuttuu?
Jansson: On selvää, että tunnistaminen merkitys on tulevaisuudessa yhä useamman yrityksen menestystekijä. Erilaiset turvallisuuteen, tehokkuuteen ja kulkemisen ohjaamiseen liittyvät teemat nousevat esille yritysten ja yhteisöjen toiminnassa yhä enemmän digitalisaation myötä. IDcontrolin kaltaisille toimijoille on markkinassa