LAK – Lentoasemakiinteistöt Oyj

23 elokuun, 2019

IDcontrolin Nedap ratkoi Lentoasemakiinteistöjen kulunvalvonnan haasteet

Vuoden 2013 aikana Lentoasemakiinteistöt Oyj (LAK) haki uutta ovien hallintaan. Tavoitteena oli löytää kumppani, joka pystyisi tarjoamaan ovien lukkojen ylläpidon ja huollon sekä kehittämään yhdessä LAKin kanssa tilojen kulunvalvontaa. Tiukan kilpailutuksen tuloksena LAK valitsi IDcontrol Oy:n toimittajaksi ja Nedap ohjelmiston kulunvalvontaan. Valintaan vaikuttivat kumppanin hyvä sijainti lentokenttäalueella sekä uuden kulunvalvonnanjärjestelmän tuomat mahdollisuudet.

Lakin tiloissa on monia erilaisia kulunvalvonnanjärjestelmiä käytössä, joille on yhteistä se, että niitä ei voi keskitetysti hallita. Nedap AeOS järjestelmän myötä on LAKin ja IDcontrol Oy:n yhteisenä tavoitteena ollut kehittää ratkaisu, joka on keskitetty kulunvalvontaratkaisu ja jota voidaan hyödyntää useissa eri kohteissa. Yhteistyömme alkoi keväällä 2014 ja siitä lähtien on Nedap ovien määrää LAKin kiinteistöissä pikku hiljaa lisätty.

LAK  –   Lentoasemakiinteistöt Oyj

LAK on lentoasemien operoinnista vastaavan Finavian kokonaan omistama kiinteistöyhtiö. LAK vuokraa lentoasemilla sijaitsevista rakennuksistaan toimitiloja lentoliikenteen palveluketjuun kuuluvien yritysten ja lentoaseman läheisyydestä hyötyvien yritysten tarpeisiin. LAK ei omista matkustajaterminaaleja, pysäköintitaloja tai rakennuksia, jotka liittyvät välittömästi Finavian omaan toimintaan. LAK pyrkii kasvattamaan aktiivisesti kiinteistökantaansa sekä vastaamaan nykyisen asiakaskunnan tarpeisiin että hakien uusia asiakkaita ja liiketoimintamahdollisuuksia. Tällä hetkellä LAKin toiminta on keskittynyt Helsinki-Vantaan ja Turun lentoasemille.

LAK tunnetaan pääkaupunkiseudulla yhtenä parhaista ja asiakkaitaan kuuntelevista vuokraisännistä –  IDcontrolille on tärkeää tehdä yhteistyötä kumppanin kanssa, joka myös  haluaa palvella asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla.