Toimitusjohtajan katsaus vuoteen 2020

15 tammikuun, 2021

Vuosi 2020 oli varmasti monille pitkä ja raskas vuosi, mutta onneksemme saimme kokea myös onnistumisia ja ottaa askelia eteenpäin. Toimintamme kansainvälistyminen jatkui vahvasti. Etelä-Afrikan toimintamme kehittyi eteenpäin uusien asiakastoimitusten myötä, ja tiimimme työskentelee siellä täydellä teholla. Vuoden 2020 aikana kansainvälinen toimintamme myös laajeni entisestään, sillä aloitimme toiminnan myös Uudessa-Seelannissa uuden kumppanimme Base42:n myötä.

Koko turvallisuusala elää suurta murrosta, ei vain teknologian vaan myös yhteiskunnallisten muutosten vuoksi. Toisaalta kaupungistuminen haastaa perinteisiä tunnistautumisen ja kulunhallinnan toimintamalleja, toisaalta ympäristötietoisuus pakottaa meidät miettimään yhä parempia teknologisia ratkaisuja esimerkiksi kiinteistöjen energiankulutuksen hallintaan – näissä kaikissa keskiössä on lopulta ihminen ja ihmisen toiminta. En voi jättää mainitsematta turvallisuusalan kehitystä liittyen pandemiaan – uudenlaiset hygienia-, turvaväli- ja tunnistautumisratkaisut kehittyivät nopealla tahdilla, kun tarve ilmeni.

Tuotekehitys jatkuikin vahvana viime vuonna myös meillä. Täysin uudenlaisia mobiilitunnistautumisen ja -kulkemisen ratkasuja kehitettiin yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeitaan ja toiveitaan kuunnellen. Aloitimme lisäksi mittavan työn aivan uudenlaisen ID Digiovi -päätelaitteen ja -ohjelmiston kehittämiseksi. Tuotekehityksessä ovat olleet myös erilaiset ovipuhelinjärjestelmät, jotka tekevät kaapelittoman ovipuhelimen asennuksen ja mobiilin hallinnan mahdolliseksi niin asunto-osakeyhtiöissä kuin toimistokiinteistöissä ja lisäävät näin esimerkiksi asukkaiden turvallisuutta. Näiden ja monien muiden tuotekehityshankkeidemme hedelmät tulevat asiakkaidemme saataville tänä vuonna.

Valoisin mielin kohti uutta vuotta!