DSV panosti tekniseen tasoon ja turvateknologiaan – valitsi IDcontrolin

21 tammikuun, 2020

Globaali kuljetus- ja logistiikkatoimija DSV aloitti syksyllä 2016 Suomen DSV-yhtiöiden pääkonttorin ja logistiikkakeskuksen, DSV Logistics Center:in, suunnittelun. Mittavassa projektissa oli panostettava tekniseen tasoon ja turvateknologiaan, modernin ja toimivan logistiikkatoiminnon saavuttamiseksi. DSV Logistics Center suunniteltiin vastaamaan monipuolisesti erilaisia käyttötarpeita ja -vaatimuksia.

Ratkaisuja tarvittiin myös kattavaan kulunhallinta­­an ja -valvontaan sekä rikoshälytysjärjestelmään. Tarvetta oli helppo- ja laajakäyttöisille järjestelmille, jotka hyödyntävät muuallakin käytössä olevia DSV:n standardiratkaisuja, kuten Nedap:ia. Korkea turvallisuusaste oli pystyttävä varmistamaan kulkuporteilla ja järjestelmien monipuolisella integroinnilla, vaikeuttamatta kokonaishallintaa.

Osaaminen, ammattitaito ja kokemus

Projektikokonaisuus oli laaja, sisältäen monia erityyppisiä alueita ja tarpeita. Mittavaan pääkonttoriin ja logistiikkakeskukseen kuuluu noin 50 000 neliömetriä varastotilaa, 10 000 m2 läpivirtausterminaalia ja 4000 m2 toimistotilaa. Näiden kaikkien turva-, kulunhallinta- ja rikoshälytysjärjestelmät oli saatava yhtenäisiksi ja toimiviksi.

Jokainen projektin osa-alue kilpailutettiin. IDcontrol pystyi vakuuttamaan DSV:n siitä, että he ovat oikea yritys hoitamaan kulunvalvonnan.

– IDcontrollista löytyy ymmärrys teknisistä ja toiminnallisista vaatimuksista ja siitä mitä niiden toteuttamiseen vaaditaan, DSV:n IT-johtaja Mika Kortelainen kertoo. Alusta alkaen IDcontrol antoi vaikutelman hyvästä osaamisesta, ammattitaidosta ja kokemuksesta.

Kokonaisvaltainen työ – kokonaisvaltainen palvelu

IDcontrol tarjoaa asiakaskohtaisia ratkaisuja turvallisuuteen ja tunnistautumiseen ja panostaa vahvasti tuotekehitykseen ja asiakaskokemukseen.

– Palvelualttiutta on enemmänkin kuin on pyydetty, Mika Kortelainen kuvaa.

– Yhteistyö on ollut erittäin hyvää. Tavoitteena on alusta asti ollut se, että rakennetaan kumppanuutta eikä pelkästään asiakassuhteita. Ja se on tässä onnistunut, summaa Mika Kortelainen.

Kulunvalvontaa koskien Mika Kortelainen nostaa olennaisiksi seikoiksi sen turvallisuuden, kattavuuden ja monipuolisen toimivuuden. Teknisen toteutuksen on oltavaa vakuuttavaa ja relevanttia. On tärkeää, että järjestelmä on pitkäikäinen, noudattaa alan parhaita käytäntöjä ja että sille riittää tukea.

DSV Logistics Centerissä sovelletaan Nedapin turvallisuusratkaisuja, käyttäen Nedapin uusinta AEOS 2019 -versiota. Se kattaa AEOS -kulunhallinnan ja rikosilmoitinjärjestelmän. Nedapilla valvotaan ja ohjataan kaikkia ovia ja tiloja. Keskukseen on tehty kokonaisvaltainen lastauslaitureiden hallintajärjestelemä, käyttäen Nedapia kaikissa vaiheissa. Lastauslaitureiden anturitiedot kulkevat järjestelemän läpi, ja järjestelmällä pystytään myös ohjaamaan tulevaa rahtiliikennettä oikeisiin paikkoihin. UHF -tunnisteilla mahdollistetaan ovien avaus saumattomasti myös trukkikäytössä. Nedapia on käytetty keskuksessa hyödyntäen sen muokattavuutta ja mahdollisuutta integroitua sujuvasti moniin eri järjestelmiin. Kulunvalvontaa käytetään myös lounasruokailun sujuvuaan hallintaan. Keskuksessa on käytössä Seos-pohjaisia lukijoita ja raskaan liikenteen hallinnointiin käytetään Nedapiin linkitettyjä UHF-tunnisteita.  Seos-lukijoissa on myös valmius mobiiitoimivuuteen.

DSV Logistics Centerin kulunhallintajärjestelmä mahdollistaa sen, että tarvittavat henkilöt pystyvät sujuvasti näkemään missä laiturilla on tilaa tai missä on ovi auki. Keskeistä lopputuloksessa on turvallisuus ja järjestelmien sujuva toimiminen yhdessä.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. IDcontrolin ammattitaito on huikealla tasolla, Kortelainen tiivistää.